Certifikati-TUV-2018-1-768x1086

Certifikacija proizvoda za opremanje dječjih igrališta

www.strukturnifondovi.hr

Naziv projekta: CERTIFIKACIJA PROIZVODA ZA OPREMANJE DJEČJIH IGRALIŠTA

Kratki opis projekta:  certifikacijom proizvoda (sukladnost sa sigurnosnim normama EN1176 i EN1177) omogućiti nastup tvrtke USLUGA d.o.o. na inozemnom tržištu, te olakšati nastup na domaćem tržištu. Očekivani rezultati: 1. certificirano 11 vrsta – 137 tipova proizvoda 2. širenje tržišta 3. povećanje prihoda od prodaje

Ukupna vrijednost projekta 833.660,00

Ukupni prihvatljivi troškovi 652.635,00 

Bespovratna sredstva 548.150,00    

Razdoblje provedbe projekta: 10.01.2018. – 15.12.2018.

Kontakt osoba za više informacija: Marijan Turuk, direktor

Mob.098 256 283

Mail: usluga@net.hr

Linkovi: www.strukturnifondovi.hr        

15.01.2018.

Tvrtka USLUGA d.o.o. je u RH među rijetkim proizvođačima dječje opreme i opreme za kampove, čiji proizvodi su potpunosti proizvedeni u Hrvatskoj. Zbog kvalitete proizvoda i prihvatljivih cijena postoji interes za proizvode tvrtke iz inozemstva, no kako bi se nastupilo na tržištu EU potrebno je zadovoljiti stroge Europske sigurnosne standarde. Pravila su stroga za dobivanje certifikata o sigurnosti jer su korisnici naših proizvoda djeca čija je sigurnost na prvom mjestu.

Tvrtka je trenutno u provedbi razvojnog projekta sufinanciranog od strane Europskog fonda za regionalni razvoj  tijekom kojeg će se certificirati proizvodi tvrtke.  USLUGA d.o.o. je do sada (u periodu od 2015.-2018.) provela nekoliko razvojnih projekata, koji su svi bili sufinancirani iz Europskog fonda za regionalnih razvoj i koji su omogućili tvrtki veću produktivnost i širenje tržišta, no nastup na tržištu je otežan, pa i onemogućen, ukoliko tvrtka nema certificirane proizvode. Javlja se sumnja i nepovjerenje kupaca u sigurnost proizvoda zbog neposjedovanja sigurnosnih certifikata.

Tvrtka je neke proizvode certificirala i sa njima je nastupala na tržištu, no proizvodi i materijali se usavršavaju, te je došlo do promjena u korištenim materijalima, izmjene u dizajnu, pa sve do stvaranja novih proizvoda. Zbog zahtjeva tržišta je došlo do širenja asortimana, pa tako od svakog proizvoda postoji nekoliko tipova.  Tijekom provedbe ovog projekta certificirat će se 11 tipova proizvoda: kućice, kombinacije, tobogani, ljuljalice, njihalice, penjalice – mreže, klatilice, vrtuljci, pješčanici, parkovna oprema za igrališta, urbana oprema.

Proizvodi se certificiraju prema sigurnosnim normama EN1176 i EN1177. Osnovna značajka ovih normi je što iste propisuju način izrade i montaže gotovih proizvoda te njihovu ugradnju, a sve u svrhu sigurnosti djece na igralištu.

Realizacijom ovog projekta proizvodi tvrtke certificiraju se u skladu sa sigurnosnim normama čime se otvara mogućnost nastupa na inozemnom tržištu i povećava konkurentnost na domaćem. Budući da proizvodnja ove industrijske grane ima i u svjetskim razmjerima dobru perspektivu razvoja, procjenjuje se da i u hrvatskim i u europskim uvjetima proizvodnja opreme za dječja igrališta, kampove i komunalne opreme ima perspektivu dugoročnog razvoja, te je time ovaj razvojni projekt opravdan i nužno potreban za dalji razvoj tvrtke USLUGA d.o.o.
13.12.2018.

Tvrtka USLUGA d.o.o. završila je projekt certifikacije svojih proizvoda! 

Poznata certifikatorska kuća TUV CROATIA d.o.o. je ispitala sukladnost naših proizvoda sa normama EN1176 i EN1177 i izdala certifikate o sukladnosti.  Certificirano je 11 vrsta – 137 tipova proizvoda.

Tvrtka konstantno bilježi pozitivno poslovanje. Ovim projektom omogućava se razvoj i širenje poslovanja, povećavanje potražnje za proizvodima tvrtke. Ovaj projekt će omogućiti izvoz, bolji ugled kod kupaca, te, posljedično, veću potražnju i bolji uspjeh na tržištu.

Naši voditelj proizvodnje sa djelatnicima u pogonu će voditi računa o poštivanju sigurnosnih normi kako bi proizvodi zadržali dobiveni certifikat; te o redovnom recertificiranj proizvoda kako bi se zadržalo povjerenje kupaca.

Veselimo se novoj poslovnoj 2019. godini  u koju ulazimo „naoružani“ novim certifikatima!

Antun Irić, direktor

Telefon: +385 34 474 027
Mobitel: +385 98 168 93 25
E-mail: usluga.pakrac@gmail.com

Tags: No tags